Hvorfor kjøpe når du kan strømme?

Strømming er vanvittig praktisk – vi gjør det alle sammen – og artistene honoreres av betalingsabonnement og av reklameinntekter. Utfordringen for oss små artister er, som du kan lese om i den utmerkede artikkelen HER fra Lars Kilevold, at fordelingsnøkkelen i strømmetjenestene tilgodeser de mest populære artistene. Så når du lytter til Kyrre Slind på f.eks. Spotify, går 99,99% av inntektene du da genererer til f.eks. Justin Bieber eller Ed Sheeran, eller andre artister som har høye lyttertall på tjenesten. Artister som er mindre mainstream, tjener praktisk talt ingenting på å legge ut musikken for strømming – Kyrre Slind har f.eks. tjent ca. 350,- kroner på strømmingen av Open Airs over 3 år, men vil likevel gjøre det for at musikken skal nå ut til flere, og for å bli tatt på alvor i musikkbransjen.

 

Så ved å laste ned Kyrre Slinds musikk digitalt eller kjøpe en fysisk CD, støtter du ham økonomisk til å kunne gi ut enda mer musikk. CD kan bestilles HER, og musikken kan lastes ned digitalt i høy oppløsning fra Bandcamp (FLAC), eller via  iTunes (komprimert).

 

http://www.mynewsdesk.com/no/news/hva-om-vi-delte-litt-annerledes-91196